pondělí 27. srpna 2012

Poselství jednorožců: Zrádné hory Dragor (Michaela Burdová)

Zrádné hory Dragor

(Michaela Burdová) 

 

Série: Poselství jednorožců
Díl: druhý
Počet stran: 336
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2008
Anotace: Vydejte se za dobrodružstvím do Lilandgarie, země posvátných jednorožců!
I když elfská princezna našla ztraceného posvátného jednorožce, její cesta ještě zdaleka nekončí. Musí se s jednorožcem dostat přes zrádné hory Dragor, kde vládnou draci, aby ho mohla vrátit k jeho druhům. Avšak její přítel Veragorn před ní a přáteli něco skrývá. Tajemství, které může ohrozit soudržnost celé družiny. Království mezitím musí čelit blížící se válce s Černým čarodějem, jehož ohromná armáda se chystá zničit celou zemi. Jediná záchrana teď možná leží v rukou nevyzpytatelných draků.

Mapa Lilandgarie

Temas - kentaur
Nadcházející nebezpečí:
Temnota se dál šíří Lilandgarií. Nyní už všichni obyvatelé země vědí, co je čeká, pokud se skupince odhodlaných bojovníků a elfů nepodaří splnit jejich úkol. Celý příběh pomalu vrcholí. Dokážou bezpečně doputovat s jednorožcem až do Etelwen? Mezitím, co hlavní hrdinové čelí nástrahám na cestách, potkávají spoustu nových přátel i nepřátel, musí bojovat o své holé životy a chránit se navzájem, vesničané a obyvatelé hlavního města Lilandgarie - Walosu - se krčí hrůzou ve svých příbytcích. Není tu nikdo, kdo by je ochránil. Už nic není zdaleka takové, jako bývalo, a zdá se, že poslední naděje pomalu vyhasínají. Dá se říci, že budoucnost země ztěžka leží na ramenou elfů Aranis, Lavril, Eleasovi, bojovníkovi Veraginovi a jeho věrnému společníkovi Snížkovi, princi Falienovi a kentaurovi Temasovi.
 
Maxarel
Nové postavy znamenají nové zápletky:
V příběhu se setkáváme s mnoha novými postavami. Dokonce i s novými elfy! Autorka do příběhu zdárně zapojila i obry, což mne osobně překvapilo, že se v příběhu objevili, ale... proč ne? A o dracích bylo již z názvu jasné, že se tu objeví též. Navíc zde platí, co nová postava, to nový přírůstek k příběhu a další zápletky. Pokaždé máte co objevovat. Ale i bez nových postav Veragin stále něco skrývá. Tajemství, které nemůže nikomu říci. Nikdo by mu nevěřil. Všichni by si mysleli, že je zlý. Co tedy tají? Jedno vám tedy prozradím. Veragin je napůl obyčejný člověk, napůl Mordat. A má bratra. Maxarela. Toho tajemného, mocného čaroděje. Kdyby tohle někdo věděl, už by mu neuvěřil ani slovo. Proto je tak důležité mlčet.

Pohádka, nebo fantasy?
Snížek - kočkoroh

Tento příběh bych zařadila asi jako takové dětské fantasy. Je to opravdu něco mezi pohádkou a skutečným fantasy žánrem. Příběh je příjemný, uvolňující, snadno se čte. Ale zase musím říci, že se budoucí děj snadno odhaduje. Zaujala mne velká bitva o Santiel, to potvrdilo kritickou situaci, ve které se království ocitlo. Jediné, co mne zarazilo, proč se Veragin najednou proměnil ne Veragorna. Veragin je rozhodně hezčí jméno, takhle to zkazit... Ale oproti prvnímu dílu jsem tu alespoň z mého hlediska našla mnohem méně chyb, nebo to možná bylo tím, že jsem byla více zabraná do příběhu či si jich už tolik nevšímala, nevím. Ale určitě i to je nějaké to plus. Knihu bych doporučila každému mladému čtenáři na dlouhé chvíle, úplné veledílo to vážně není, ale když se do příběhu vžijete, snadno zapomenete na denní starosti nebo pětku z matematické písemky.

Zde jsou krátké úryvky ze všech tří dílů Poselství jednorožců.
Zde je ukázka z knihy.

Hodnocení: 8/10 
Stav: recenzní výtisk

Za tento recenzní výtisk vděčím nakladatelství Fragment.
Knihu si můžete koupit zde.
Obrázky jsou použity z oficiálních stránek Michaely Burdové - autorky knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jsem vděčná za všechny komentáře :) Děkuji