neděle 28. října 2012

Krvavá romance: Polibek nesmrtelnosti (Alice Moon)

Krvavá romance: Polibek nesmrtelnosti

(Alice Moon)

Počet stran: 248
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Michaela Škultéty
Rok vydání: 2012
Anotace: Jako by nestačilo, že je Sára osamělá a nemá mnoho přátel, neustále ji navíc pronásledují hororové sny. Když na začátku školního roku nastoupí do Sářiny třídy nový kluk Dustin, její život se převrátí naruby. K tajemnému spolužákovi ji něco nevysvětlitelně přitahuje. Zdá se jí, že je spojuje jakési neznámé, velmi silné pouto. Sářina jediná kamarádka May se jí však snaží Dustina rozmluvit. Co před Sárou skrývá? Kdo je záhadný Dustin a jaké je jeho tajemství?

Nová série:
Tak a je to tu! Autorka Alice Moon vám přináší novou sérii plnou tajemství, která je třeba odhalit, a také u toho nechybí láska. Série Krvavá romance je určena náctiletým dívkám, které touží číst o nudných chvílích románky a zasněně nad nimi vzdychat. Hodí se také na ponuré zimní dny, což je teď velmi příhodné, stačí k tomu přidat ještě hrneček teplého čaje, něco dobrého na zub, zachumlat se do deky a pustit se do čtení.

Cesta k dokonalosti:
Napříč tomu, že je autorka nepochybně velice talentovaná a obdivuji ji, že se pustila do tak náročného úkolu napsat tuto sérii, její způsob psaní není nijak dokonalý. Její knihy musím bohužel zařadit do těch průměrných oddechových skupin pro náctileté, kdy ne vždy a všem se takovéhle knihy líbí. Ano, i zde máme kolovrátek, děje v těchto knížkách se nám tu melou stále dokola, ale... I když je autorčino psaní na úplném začátku, autorka - pokud bude chtít a bude se snažit, což záleží jen čistě na ní - by se časem určitě mohla dostat do lepších kategorií a napsat i něco více originálnějšího, pokud se jí dostane těch správných vizí a podpor. Proto bych její psaní určitě neodsuzovala ihned. Myslím, že má i na vyšší úroveň psaní, kam by se mohla sice nelehce, ale s trochou snahy klidně dostat.

Samotná kniha:
Knize dávám plus za úvodní informace o ději a spisovatelce. Čtenářovi jinak často takovéto informace chybí, pokud tam nejsou. Hned, jakmile jsem otevřela knihu, jsem objevila krásný citát.


Patří nám jedna hodina. A jedna hodina, je-li šťastná, je mnoho.
Theodor Fontane

Tyto dvě věty knihu dobře vystihují, neboť konec končí opravdu až krásně tragicky a napínavě. Tedy, tragicky... Zkrátka kniha nekončí úplně šťastně a čtenáře napíná jako kšandy až tak, že si téměř ihned musí dojít do knihkupectví pro další díl. Ještě, že už jsem tak trošku imunní :D Jinak bych bláznila jako před rokem, kdy jsem vždy hned po dočtení prvních dílů musela mít ty další. Knížka pojednává o tajemství záhadných upírů, kdy se Sára i přes námitky její kamarádky May zamiluje do Dustina, záhadného kluka. Nejprve všechno svědčí o tom, že je opravdové monstrum a dokonce i zavraždil několik dívek, ale Sára se s ním sblíží a nemůže tomu uvěřit. Je to pravda či lež? Nedozví se to, protože Dustin uteče kamsi do neznáma. A Sáře nezbývá nic jiného, než do prázdnoty volat jeho jméno...
  

 Hodnocení: 7/10 
Stav: recenzní výtisk

Za tento recenzní výtisk vděčím nakladatelství Fragment.
Knihu si můžete koupit zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jsem vděčná za všechny komentáře :) Děkuji